K novým bytom pribudnú garáže a parkovacie plochy

22.09.2008 Humenné

Humenné 22. septembra (TASR) - Výstavba sociálnych bytov pre mladé rodiny na Sídlisku pod Sokolejom a riešenie problémov súvisiacich s nedostatkom parkovacích miest sú jednou z priorít mesta Humenné.
Nedostatok bytov chce mesto riešiť výstavbou 45-bytovej jednotky. \"Štyridsaťpäťbytovú jednotku staviame s investičným nákladom 58 miliónov Sk (1,925 milióna eura). Byty spĺňajú podmienky Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja, to znamená, že budú postavené jednoizbové, dvoj- a trojizbové byty, ktoré nepresahujú plochu 80 štvorcových metrov\", uviedol dnes pre TASR primátor Humenného Vladimír Kostilník. Dodal, že mesto získalo na výstavbu bytov štátnu dotáciu v objeme 13 miliónov Sk (431.520,95 eura), zvyšok bude čerpať zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Okrem toho získala samospráva 1,8 milióna Sk (59.749,05 eura) na výstavbu infraštruktúry k bytovému domu. Dokončenie bytov odhaduje primátor na október budúceho roka.
Do konca volebného obdobia chce vedenie mesta postaviť ďalšiu bytovú jednotku rovnakého typu. Okrem toho počíta tiež s výstavbou oddychového parku na spomínanom sídlisku a pripravuje podklady na výstavbu garáží. Jednotlivé sídliská ako aj samotné centrum mesta trpia nedostatkom parkovacích plôch. Postavením garáží by sa mala situácia aspoň trochu zlepšiť. V budúcom roku plánuje samospráva postaviť v spomínanej lokalite aj veľké záchytné parkovisko. \"Nie všade sa to dá realizovať, pretože také veľké plochy na parkovanie mesto k dispozícii nemá. Mesto Humenné patrí medzi mestá, ktoré majú jeden z najmenších intravilánov. Keď porovnáme menšie mestá ako Snina, Medzilaborce - tie majú intravilán ďaleko väčší ako Humenné. Už počas predchádzajúceho volebného obdobia bol rozšírený z 800 hektárov (ha) na 1100 ha. Keď človek porovná túto plochu tak zistí, že pripravované Vtáčie údolie (zábavný park) by malo mať 450 ha, čo je takmer jedno polovičné mestečko\", povedal Kostilník.
 

Vyberte región